Понедельник, 29.04.2024, 06:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Золотівський ліцей №16 Гірської міської територіальної громади

Меню сайту
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою


09:18
«Виховання успішної особистості у системі освіти»

 

       Становлення української державності, побудова громадянського суспільства, інтеграція України у світове та європейське співтовариство передбачають орієнтацію на Людину, її духовну культуру. Сьогодні Україна прагне сформувати європейський стиль соціалізації: особистість  має  бути відкритою, мати набір ціннісних орієнтацій, дотримуватися такої життєвої позиції, яка дозволяла б крокувати в ногу з часом, щоб особистість була здатна реалізувати свій творчий потенціал та отримати задоволення від життя в суспільстві.

     Проблема виховання успішної особистості розглядалася на обласному науково-методичному семінарі 11 травня 2016 року в Золотівській багатопрофільній гімназії. На семінарі були присутні вчителі та адміністрація гімназії, Савонова Г. І., старший викладач кафедри управління освітою Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат філософських наук, Мартинова В. П., методист кафедри управління освітою, відповідальна за роботу з експериментальними навчальними закладами, Рачок О. Л., методист кафедри педагогіки і психології.

       Семінар розпочав Заїка Володимир Миколайович, директор Золотівської багатопрофільної гімназії, з привітання всіх учасників семінару та побажання творчої наснаги. Він зосередив увагу присутніх на темі експериментальної роботи гімназії «Педагогічні умови соціалізації учнів гімназії як засіб формування ціннісного ставлення до суспільства і держави», досягненнях гімназії за останні роки.

     Науковий керівник експериментальної діяльності навчального закладу Савонова Ганна Іванівна виступила з доповіддю «Процес виховання успішної особистості у системі освіти». Ця тема була обговорена під час засідання круглого столу, адже ця проблема не тільки не позбавилася актуальності, а, навпаки, набула гостроти останнім часом. Були розроблені покрокові дії  виховання успішної особистості у навчальному закладі.  Методист кафедри педагогіки та психології Рачок Оксана Леонідівна надала психологічні рекомендації  щодо виховання дітей у школі та вчасного виявлення психологічних стресів, насилля в сім’ї. У рамках семінару обговорили традиційні моменти роботи експериментальних закладів. Методист кафедри управління освітою Мартинова Валентина  Петрівна надала інформацію щодо головних вимог до діяльності експериментальних закладів.

     Семінар відбувся в дружній атмосфері. Педагоги виявили зацікавленість у продовженні співпраці та втіленні нових педагогічних ідей у діяльність гімназії.

Переглядів: 425 | Додав: ZoloteMG1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою

Copyright MyCorp © 2024
uCoz