Суббота, 27.04.2024, 19:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Золотівський ліцей №16 Гірської міської територіальної громади

Меню сайту
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою


11:44
«ВЕЛИКИЙ КОБЗАР»


Щовесни, коли тануть сніги,

І на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуєм пам'ять Шевченка…

 



        У Золотівській багатопрофільній гімназії відзначення цієї дати стало традицією.

     9 березня для учнів 8-го класу бібліотекарі Федяєва О.А. (бібліотекар ЗБГ) та Лещова Г.В. (бібліотекар Міської бібліотеки), підготували захід до 203-х річчя з дня народження Великого Кобзаря.

     Захід проходив у приміщенні Золотівської міської бібліотеки. Бібліотека була святково прикрашена рушниками, квітами, але головною прикрасою стала обладнана книжкова виставка «Віч-на-віч з Шевченком», на якій розмістилися його збірки віршів, оповідань та навіть художні роботи Великого митця.

     Вступне слово було надано бібліотекарям, які в свою чергу розповіли учням біографію Великого поета, про його тяжкий і непростий життєвий шлях, який випав на долю письменника.

     У рамках заходу бібліотекарі підготували для учнів цікаву, пізнавальну вікторину «Життя та творчість Т.Г.Шевченка», конкурси: «Далі … Далі», «Редактор» та конкурс на кращого читця віршів Кобзаря «Вогонь поезії не згас». У змаганні брали участь дві команди «Мовознавці» та «Дивослово» по 5 чоловік в кожній. Оцінювали конкурси поважне журі: класний керівник 8-го класу Крупа Ольга Олегівна та бібліотекар Голікова Тетяна Анатоліївна. Учні з задоволенням змагалися між собою, відповідали на питання вікторини, редагували зашифрований текст, декламували вірші Тараса Шевченка. Тим самим довели, що вони дуже кмітливі, розумні, та  гарно знають творчість Великого поета.

     З перевагою в два бали перемогу здобула команда «Мовознавці». Переможці отримали грамоту та невеличкі призи, але друга команда також не залишилася без уваги, вона теж була нагороджена.

     Минуло багато років від дня народження Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе між нами. Кожне слово Тараса Григоровича Шевченка ніби із сьогоднішнього дня. Читайте його твори. Вони допоможуть осмислити минуле та зазирнути в майбутнє, відкрити для себе нове в мудрих рядках його творчості.

      Велика подяка всім хто взяв участь у виховному заході.



 
Переглядів: 1014 | Додав: ZoloteMG1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою

Copyright MyCorp © 2024
uCoz