Воскресенье, 28.04.2024, 23:58
Вітаю Вас Гість | RSS

Золотівський ліцей №16 Гірської міської територіальної громади

Меню сайту
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою


09:33
Тиждень математики

Предмет математики настільки серйозний,

що не треба нехтувати можливістю зробити його цікавим.

Блез Паскаль


     Кожен учитель прагне зацікавити учнів предметом, який він викладає, бо це є запорукою успішного навчання. Саме таке завдання поставили перед собою вчителі математики Золотівської багатопрофільної гімназії.

     На жаль, багато людей вважають, що математика - це наука, в якій немає нічого цікавого, лише цифри і формули. А насправді, вона вимагає уяви та інтуїції, спонукає до дослідження, сприяє розвитку інтелекту і формуванню таких рис характеру учня, як пунктуальність, вміння долати труднощі, доводити розпочату справу до кінця. Велике значення має зацікавленість учнів. А цьому сприяє залучення їх до активної пізнавальної діяльності. 
     З 21 по 25 листопада 2016 року у гімназії проходив тиждень математики, який підготували вчителі математики Переяслова І. А. та Крупа О.О.  Всі заходи, які проведені під час предметного тижня, були спрямовані на вирішення таких завдань: розвиток творчих і математичних здібностей школярів, можливість для кожного учня знайти застосування своїм знанням та вмінням, а для вчителя – виявити й розвинути здібності своїх вихованців.

     Розпочався тиждень святковою лінійкою, на якій учні були ознайомлені з планом роботи на тиждень і вже відразу отримали перше завдання під назвою «Математика у … сірниковій коробці». Також була представлена галерея математичних плакатів та малюнків, які підготували учні середньої та старшої школи. Всі класи відповідально поставилися до вибору девізу тижня, намалювали цікаві та яскраві газети. Окремо була проведена виставка - конкурс «Симетрія в природі», де брали участь учні 5 – 6 класів.


     Творчо проявили себе учні 8 класу під час проведення математичного брейн – рингу під назвою «Калейдоскоп чисел» для учнів  4 класу.

     Для учнів 7 – 11 класів був проведений Математичний КВК «Зоряний час». Яскрава наочність, цікавий зміст задач та конкуренція між командами не залишили байдужими усіх учнів. Хоч і перемогла дружба, але для багатьох юних математиків цей захід став зоряним часом.

     Дуже цікавим виявився урок-гра LG-Еврика  для учнів 8 класу.

     Діти мали змогу проявити винахідливість, уважність і власний розум, відповідаючи на дуже цікаві і заплутані питання, які підготувала вчитель Крупа О.О.
     Кожен клас школи  поринув у цікаві мандрівки по країні „Математика”. Всі, так чи інакше, були задіяні: хто готував, хто приймав участь, а хто – просто спостерігав, але теж при цьому робив для себе якісь відкриття та висновки. Закриття тижня математики відбулося проведенням урочистої лінійки. Переможці конкурсів  були відзначені грамотами та подяками.


     Всі проведені заходи були пізнавальними та емоційно насиченими, сприяли успішному розв’язанню цілого спектру дидактично-розвивальних завдань. Діти показали гарні знання, вміння та зацікавленість предметом. 

Переглядів: 469 | Додав: ZoloteMG1 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою

Copyright MyCorp © 2024
uCoz