Пятница, 03.05.2024, 10:31
Вітаю Вас Гість | RSS

Золотівський ліцей №16 Гірської міської територіальної громади

Меню сайту
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою


10:34
СХІД ЗАХІД РАЗОМ
  
      З 11 по 16 січня десятеро дівчат та хлопців нашої гімназії під керівництвом Леськової Наталії Володимирівни разом з учнями інших шкіл Попаснянського району прийняли участь у проекті «СХІД ТА ЗАХІД РАЗОМ» і здійснили подорож Україною на «Потязі дружби».
     Організаторами акції виступили благодійний фонд Андрія Лопушанського та фонд «Стрічка Надії». За організаційної підтримки Луганської облдержадміністрації у рамках національної акції «Схід-Захід разом» 250 дітей з Луганської області
отримали можливість відвідати міста Київ, Львів, Хирів та Трускавець.

    Точка відправлення потягу – місто Лисичанськ. Проводжати юних мандрівників у подорож «Потягом дружби» прийшли заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Стецюк, представники відділів освіти міськрад і райдержадміністрацій, батьки, лідери громадських організацій, викладачі, медпрацівники та співробітники правоохоронних органів, які супроводжували маленьких жителів Луганщини впродовж всієї поїздки. Разом з нами подорожували: керівник «Потягу дружби» Шаульська Юлія Валеріївна – представник Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації та координатори: Вертеленко Олександр Григорійович і Борисова Лариса Леонідівна.

     Вранці 12 січня на залізничному вокзалі у Києві було весело і галасно. Діти з радістю виходили на перон в очікуванні цікавих зустрічей, нових вражень. Дехто приїхав до столиці вперше і хотів побачити, як же виглядають пам’ятні місця старовинного міста Києва.

     Дітлахів зустрічали представники благодійного фонду «СТРІЧКА НАДІЇ» Ксюша Київська (Оксана Лазебник), Юлія Федорко, Євген Сапожніков та Марат Шакіров, а також волонтери та екскурсоводи, які перебували разом з кожною групою протягом усього дня.

     Подорожувати вулицями столиці ми відправилися на одному з одинадцяти автобусів. Протягом дня було організовано комплексний обід в їдальні Києво-Могилянської академії та вечерю. Цього дня діти нашої групи мали змогу відвідати музей «Київська фортеця», Національний музей «Меморіал жертв Голодомору», зупинилися на Аскольдовій могилі, на березі Дніпра біля пам’ятника засновникам Києва.

     У другій половині дня на нас чекала захоплююча вистава цирку «КОБЗОВ». Засновник цирку Микола Кобзов та артисти зустрічали дітей з посмішками. Вистава була насиченою і дуже цікавою. На арені діти побачили жирафа, страусів, слонів, бізонів, коней, верблюдів, крокодилів, удавів, кенгуру та тигрів.

     А ось клоун для свого виступу обрав серед інших дітей нашу Діану, яка у змаганні виявилася переможницею.

      Після вечері, під час оглядової екскурсії «Вечірній Київ», ми відвідали Головну ялинку міста.

     День, який ми провели в столиці нашої країни, був дуже цікавим. Люди, які знаходились поруч з нами, подарували нам часточку свого тепла, приємні посмішки, а наостанок побажали щастя, радості, здоров’я і миру.
13 січня величний Львів гостинно приймав «Поїзд дружби». На пероні нас знов зустрічали волонтери та екскурсоводи, які проводили поруч з нами весь день з ранку й до вечора. На сніданок, обід та вечерю на нас радо чекали в їдальні Національного університету «Львівської політехніки».

    Культурно-мистецька програма для дітей Луганщини та Донеччини передбачала відвідування різних куточків старовинного міста. Нашій групі випала нагода потрапити на верхівку ратуші, яка є адміністративним будинком у центральній частині міста. Ратуша протягом всього часу свого існування була місцем перебування центральної міської влади Львова і на сьогодні є резиденцією Львівської міської ради. Сучасна вежа львівської ратуші має висоту 65 метрів і є найвищою в Україні.

      Далі ми відвідали «Львівську майстерню шоколаду», в якій виготовляють найсмачніші у Львові цукерки.

      Завітали на Новорічну ялинку Львова, яка знаходиться на площі біля Львівського оперного театру.

       Після обіду всі учасники акції насолодилися концертом у Львівській обласній філармонії.

       Ввечері наш потяг рушив далі на захід.
       14 січня чарівний старовинний Хирів прийняв гостей зі сходу.
Відпочинок у Хирівському конвікті, коляда та святкові дійства у народних традиціях Прикарпатського краю занурили всіх учасників акції в казкову атмосферу Різдвяних свят. До свята долучилися польські партнери, що привезли із собою духовий оркестр.

      Саме тут всі учасники акції створили найбільший Герб України на снігу (його розміри 34Х63 метри) і тим самим встановили новий рекорд України. Ми пишаємося тим, що причетні до цієї величної події.

      Цього ж дня «Потяг дружби» рушив до курортного міста Трускавець. Діти відвідали СПА-центр санаторно-курортного комплексу «Женева» та єдиний у Західній Україні розважально-оздоровчий комплекс з дельфінами «Оскар». Шестеро чорноморських дельфінів і два морських котики подарували малечі незабутні враження та емоції.
Діти довго під час дороги додому обговорювали побачене й почуте, висловлювали свої захоплення та наміри й надалі подорожувати Україною, пізнавати її культуру, історію, традиції.
      Унікальна за своїми масштабами акція «Потяг дружби» стала реальністю завдяки багатьом небайдужим, активним людям. Ми висловлюємо їм свою вдячність, повагу, бажаємо миру та злагоди, здоров’я та подальших успіхів у всіх добрих справах.


Переглядів: 451 | Додав: ZoloteMG1 | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою

Copyright MyCorp © 2024
uCoz