Воскресенье, 28.04.2024, 14:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Золотівський ліцей №16 Гірської міської територіальної громади

Меню сайту
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою


09:32
Науково-методичний семінар
     Золотівська багатопрофільна гімназія – освітній заклад нового типу, який з 2008 року працює в режимі дослідно-експериментальної діяльності. Тема експерименту: «Педагогічні умови соціалізації учнів гімназії як засіб формування ціннісного ставлення до суспільства і держави».

28 лютого 2017 року на базі Золотівської багатопрофільної гімназії відбувся науково-методичний семінар за програмою ІІ етапу дослідно-експериментальної роботи на тему «Демократичне врядування освітянського закладу». Учасниками заходу стали вчителі ЗБГ, науковий керівник дослідно-експериментальної діяльності гімназії, завідувач кафедри управління освітою Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кандидат філософських наук Савонова Г.І., методист кафедри управління освітою Мартинова В.П., методист кафедри педагогіки та психології Рачок О.Л..

Розпочав роботу семінару директор Золотівської багатопрофільної гімназії Заїка В.М., який зазначив, що робота педагогічного колективу гімназії з формування соціальної компетентності  учнів має позитивні зміни.

Савонова Г.І. зупинилася на проблемі демократичного врядування освітянського закладу. Вона зазначила, що демократичність означає те, що врядування в школі ґрунтується на таких цінностях, як права людини, розширення можливостей, залучення учнів, викладачів й інших учасників освітянського процесу до ухвалення всіх важливих рішень у школі. Були розглянуті ознаки демократизації освіти, ключові сфери для демократичного врядування в школі, стиль керування та результативність командної праці педагогів.

Методист кафедри управління освітою Мартинова В.П. окреслила деякі напрями реформування освітянської галузі. Не менш цікавим став виступ методиста кафедри педагогіки та психології Рачок О.Л.

Учасники заходу обмінялися думками та висловили пропозиції щодо демократичного врядування освітянського закладу. Цей захід став продовженням роботи по реалізації Програми ІІ етапу дослідно-експериментальної роботи за темою «Педагогічні умови соціалізації учнів гімназії як засіб формування ціннісного ставлення до суспільства і держави».

 


Переглядів: 446 | Додав: ZoloteMG1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою

Copyright MyCorp © 2024
uCoz