Понедельник, 29.04.2024, 05:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Золотівський ліцей №16 Гірської міської територіальної громади

Меню сайту
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою


13:10
«Ми і закон»


Мораль і право, право і закон —

                                              Рушійні сили для життя людини.

                                                       А їх знання надасть нам вірний тон

                                                            У розвитку держави — України.

    

     З  17 по 25 жовтня в Золотівській багатопрофільній гімназії пройшов тиждень правознавства.

     В рамках тижня  проведено  правовий брейн- ринг для учнів 9-10 класів (вчитель правознавства Бережна А.І.). Змагалися збірні команди «Правознавці» (10 клас) та «Феміда» (9 клас). Під час заходу діти мали нагоду проявити високий рівень знань, щодо своїх прав та обов’язків. Обидві команди показали  високий рівень  обізнаності у сфері права. Перемогла команда 10 класу «Правознавці». Кожен учасник був нагороджений призом від президента учнівського самоврядування.

     Наші учні 9-11 класів  зустрілися з представниками Гірського бюро безкоштовної юридичної допомоги (Переясловою Р.С. та Гусевою Т.В.) Саме для них так необхідні знання законів, адже «дитячі пустощі» набувають вже зовсім іншого забарвлення і кваліфікації в правовому полі. Дітям розповідали про кримінальну та адміністративну відповідальність, вік, з якого вона настає, наводили реальні приклади і відповідали на запитання.

     В шкільній бібліотеці була організована виставка літератури на тему «Знай і поважай свої права». Класні керівники організували тематичні уроки, виховні години  на правову тематику, а практичним психологом і соціальним педагогом було проведено цикл правових бесід, під час яких учні школи ознайомилися зі Статутом школи, правилами внутрішнього розпорядку і правами та обов'язками.

     Тиждень правознавства  виявився дуже інформаційним, змістовним, динамічним. Сподіваємось, що ефект його  триватиме. Учні школи отримали багато нових знань з питань правової культури, правового захисту, законодавства та набули певного досвіду застосування цих знань на практиці в сучасному житті. Набутий досвід, спілкування, проведені заходи продовжуватимуть жити і утверджуватися у житті кожного, хто долучився до його проведення та участі. Без сумніву, проведена робота сприятиме попередженню правопорушень, а можливо, слугуватиме до вибору майбутньої  професії.

                                                             Вчитель правознавства ЗБГ Бережна А.І.

Переглядів: 396 | Додав: ZoloteMG1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою

Copyright MyCorp © 2024
uCoz