Воскресенье, 28.04.2024, 00:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Золотівський ліцей №16 Гірської міської територіальної громади

Меню сайту
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою


09:26
Масляна


      Знайомство з народними традиціями – важлива частина виховної роботи як у сім’ї, так і у навчальному закладі. Неможливо виховати особистість без опори на багатовікову культуру народу, без встановлення зв’язків з нашими національними коріннями.

     Загорівшись ідеєю проводів зими та зустрічі тепла, учні Золотівської багатопрофільної  гімназії залюбки поринули в організацію свята яке відбулося 24 лютого.

     Так, як Масляна асоціюється у багатьох українців із куштуванням млинців та вареників, то вчителями і батьками було організовано «український ярмарок». На свято були запрошені батьки, друзі та всі бажаючі, які утілили це все у життя, бо кожен поспішав зранку до гімназії з повними кошиками випічки й українських страв.

     Привітав зі святом усіх присутніх  директор гімназії  Заїка В.М.,який  висловив глибоку вдячність батькам, вчителями , та побажав щоб весна принесла тільки радість, добро, щастя кожній родині.

     Всі учасники заходу були святково вбрані в традиційні українські костюми, що надало святу ще більшого колориту, а також підготували різноманітні потішні сценки, вірші, танці.

     Учні старших класів організували продовження святкування на шкільному майданчику. Виготовили опудало, як символ проводів зими і зустрічі весни, розклали навколо нього багаття і допомогли малечі організувати святковий хоровод. Все свято супроводжувалось музикою, іграми, веселощами.

     Кожен з’їдений млинець в це апетитне свято дозволить виконати одне заповітне бажання. Всі їли млинчики за щастя, здоров’я, любов, віру, розуміння, вірність, багатство, а найголовніше -  за мир!


         

         

         

         


Переглядів: 430 | Додав: ZoloteMG1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою

Copyright MyCorp © 2024
uCoz