Понедельник, 29.04.2024, 02:06
Вітаю Вас Гість | RSS

Золотівський ліцей №16 Гірської міської територіальної громади

Меню сайту
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою Святковий календар. Спілкуємося українською мовою


14:46
«ГОЛОДОМОР… НАШ БІЛЬ, НАШ СУМ..!»

          24 листопада у Золотівській багатопрофільній гімназії відбувся Вечір – реквієм «Голодомор – 1932 – 1933 рр.», присвячений 84-й річниці Голодомору в Україні. Захід був організований спільно з Дитячою бібліотекою для учнів 5 – 11 класів. До гімназії завітали бібліотекарі (Целуйко О.М. та Гудей Н.С.) вони разом з бібліотекарем гімназії Федяєвою О.А. проводили цей захід, під керівництвом Заїки Л.А. – завуча з ВР.
        Метою заходу було розкрити причини та наслідки трагедії голодомору 1932 – 1933 рр., вплив його на долю українського народу, вшанувати пам'ять його жертв.
          Вечір – реквієм проходив в актовій залі гімназії, який був оформлений відповідно до тематики заходу.
          Учениці 8 – 11 класів під керівництвом Пунтус І.В. педагога-організатора, підготували музичну композицію, якою розпочався захід. Учні 5 – 8 класів розповіли вірші про страшні події минулого століття. Далі продовжили бібліотекарі і розповіли про історію Голодомору.
          У світі сталося багато трагедій. – Страшних трагедій. Були різні війни, катастрофи, які забирали життя людей. Але ця трагедія найболючіша для українського народу.
          Пройдуть роки, минуть десятиліття, а трагедія 1932 – 1933 рр. все одно хвилюватиме серця людей. І тих, кого вона зачепила своїм чорним крилом, і тих, хто народився після тих страшних років. Вона завжди буде об’єднувати всіх живих одним спогадом, однією печаллю, однією надією.
          В цей пам’ятний день згадайте у своїх молитвах усіх тих, хто страждав і помер під час великого Голодомору. Хай же пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави, на власній землі!
          Пам'ять про загиблих, невинно замучених голодом українців всі присутні вшанували хвилиною мовчання. Кожен запалив свічку пам’яті.

         

         

         

Переглядів: 455 | Додав: ZoloteMG1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт
Святковий календар. Спілкуємося українською мовою

Copyright MyCorp © 2024
uCoz